Nyheder

Spejd365 - "Tørklædemærket"

SPEJD 365 DAGE (JUNIOR OG TROP SPEJDER)

Dato: 
 Man, 11.01.2016 00:30 - Ons, 31.01.2018 00:30

KÆRE ALLE JUNIOR- & TROPSSPEJDERE

Nogle af vores spejdere ønsker til at tage spejd 365 mærket – http://www.spejd365.dk/.

Dette er noget vi i ledelsen gerne vil støtte op om, men vi vil lige introducere jer forældre for, hvad det indebære. 

Mærket

Mærket går i al sin enkelthed ud på at man går med et spejdertørklæde 365 dage ud af 400 - både derhjemme og når man er i skole, til fødselsdag og hos venner – altså hele tiden. Der er dog enkelte undtagelse – se bufferdage og retningslinjer.

Pris

Det er gratis at deltage, da udgifter til mærket betales af gruppen. Dog er der udgifter til et ekstra tørklæde og det køber man selv.

Tilmelding

Du skal tilmelde dit barn via kalenderen så det bliver registreret at de er igang med at tage det. I forældre kvitterer dermed at sker med jeres opbakning. Denne opbakning går ud på at i støtter jeres børn i at forstå reglerne og støtte dem i hvordan de kan snakke om hvorfor de er spejdere og hvad spejdere laver. De vil med stor sandsynlighed møde en del opmærksomhed og det er også dette der er målet med mærket – at vise at man er spejder og derved som ambassadør skabe PR.

Retningslinjer

http://www.spejd365.dk/regler-for-deltagere/ og

http://spejd365.weebly.com/ofte-stillede-sposlashrgsmaringl.html

Hvor, hvornår, og hvordan skal tørklædet bæres

Som udgangspunkt skal tørklædes bæres 365 dage ud af 400 fra start datoen.

Tørklædet skal bæres derhjemme og ude, dog er der nogle undtagelser – se bufferdage og andre undtagelser. 

Det skal bæres synligt og bundet som et tørklæde – det må f.eks. ikke bæres som et hårbånd.

Hvilket tørklæde må jeg have på.

Man må have et hvilket som helst spejdertørklæde på (f.eks. gruppetørklædet, et sort fællestørklæde, tørklæder man har fra andre lejre og man må godt skifte imellem dem. Det kan anbefales at have et par stykker, så man har et når det ene vaskes.

Da vi har særregler i Hardeknud om at vores tørklæder IKKE må tages af  "i det offentlige rum", er det netop en god ide at vælge et andet tørklæde, de dage, hvor man skal til f.eks. sport, hvis en træner kræver at tørklædet skal af ved det efterfølgende bad. - Vi tager ikke Hardeknudtørklædet, af når vi bader.

Til "støtte" kan man købe det officielle sorte fællestørklæde, som også må bruges. Det købes i Spejder Sport  i Bispensgade eller på Spejder Sports hjemmeside -Det koster 40 kr. 

Tørklæde Sort Ensfarvet -http://www.spejdersport.dk/toerklaede-sort-ensfarvet.aspx - Varenummer: 356150

Hvornår starter spejderen

Spejderene kan starte når de har lyst, dog skal der startes om morgenen. – Husk tilmelding her på siden.

Tilmeldingen er åben for "altid". Så selvom der er en del, der vil starte nu, så kan man godt vente med at "trykke på knappen", hvis man lige skal vænne sig til ideen. Det er en stor mundfuld, selvom det er "et lille tørklæde". 

Snak det igennem - og husk - en spejder er til at stole på og en spejder holder, hvad han/hun lover. 

Sygedage

Er man syg skal ens tørklæde stadig bæres, hvis ikke man vælger at bruge en bufferdag – se bufferdage.

Bufferdage

Som deltager af dette fælles spejdermærke har man 35 bufferdage, som man selv råder over og holder styr på, gerne i samarbejde med forældre/værge. De 35 dage kan man vælge ikke at have sit tørklæde på. Dette kan fx hvis man skal til fest, hvor man ikke ønsker at have det på.

Andre undtagelser

Sikkerhed

Man skal ikke bære tørklædet hvis ens sikkerhed sættes på spil f.eks. ved klatring, sportsarrangementer og vilde lege. Man skal overveje om ens tørklæde kan bæres på tværs og under armen, dette kunne være fodbold. Ved f.eks. klatring vil det ikke være hensigtsmæssigt at bære tørklæde. Det er en vurderingssag om sikkerheden er på spil i samarbejde mellem barnet og pædagog, lærer, træner og forældre/værge.

Uniformsregler

Møder man i sin hverdag regler, hvor et spejdertørklæde ikke må bæres er man fritaget, man skal dog have sit tørklæde på frem og tilbage, eller man kan bruge en bufferdag – se bufferdage.

Sovetid

Man skal ikke bære tørklæde, når man sover (medmindre man er på spejdertur og iført sit Hardeknud tørklæde).

I vand

Det er ikke et krav at bære tørklædet under badning og andre aktiviteter, hvor man opholder sig i vand (medmindre man er på spejdertur og iført sit Hardeknud tørklæde).

At være ambassadør for spejderne

Som deltager af dette mærke er man ambassadør for spejderne, da man i hverdagen har sit tørklæde på. Man bør derfor være opmærksom på hvilke signaler man sender som ambassadør. Man vil sandsynligvis møde spørgsmål og opmærksomhed som deltager og her bør man også gøre overvejelser om hvad man kan snakke om og hvad man kan svare.

Vi glæder os til at høre en masse spændende oplevelser i forbindelse med at deltage i dette mærke.